Not Looking Back - rondleiding + workshop knutselen met upcycle materialen

Tom Van der Borght

“Don’t fit in, stand out. Art is fashion, fashion is art.” – T.VDB

Deze overzichtstentoonstelling markeert een keerpunt in het werk van Tom Van der Borght, twaalf jaar na zijn afstuderen aan Academie Beeld te Sint-Niklaas. Daar legde hij de fundamenten voor een opmerkelijke carrière als wereldberoemde modeontwerper en kunstenaar. 

Van Der Borght heeft zichzelf op de kaart gezet als een kunstenaar die vaste lijnen tussen mode en beeldende kunsten overstijgt. T.VDB viert het samengaan van traditioneel vakmanschap en hedendaagse technologie. Hij is dan ook een van de voorlopers in de modewereld die duurzame en herbruikbare materialen als basis gebruikt voor zijn creaties. Hij toont ook diepgaande interesse in rituele kostuums en maskers van niet-westerse kunst en culturen en benadrukt zo de transformerende kracht van kledij en de mogelijkheid om culturele grenzen te overstijgen.

In de modewereld zien we vaak opgelegde perfectie. Zijn verkenning van het niet-normatieve omarmt genderfluïditeit en atypische lichamen, en nodigt het publiek uit om mee te reizen door zijn kunstwereld.

De expo Not Looking Back staat voor vernieuwing, ontdekking en het omhelzen van diversiteit. Laat u leiden door deze psychedelische modetrip! 

Dit is een samenwerking tussen het Cultuurcentrum, het SteM en Academie Beeld.

 

Deze expo loopt van 19 oktober 2024 tot en met 19 januari 2025.
Boeken kan ook buiten de reguliere openingsuren van het museum.

Keuze uit:

- Rondleiding expo (90 minuten)
- Rondleiding expo (30 minuten) + workshop knutselen met upcycle materialen (90 minuten)


Gratis voor alle scholen, met de steun van de stedelijke dienst Duurzaamheid - Plannen en Ontwikkelen

Meer info via expo@ccsint-niklaas.be of www.ccsint-niklaas.be

TITEL NOT LOOKING BACK - RONDLEIDING + WORKSHOP KNUTSELEN MET UPCYCLE MATERIALEN
UITVOERDER TOM VAN DER BORGHT
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR, 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR, 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR