PPPUSH-IT! Music For The Deaf

Koen Keppens & Olivier Donnet

Workshops rond concertfotografie met smartphone geïnspireerd door het werk van Koen Keppens voor jongeren 1ste tot 3de graad middelbaar onderwijs

Zin om jouw leerlingen onder te dompelen in de wereld van de concertfotografie?
Voor slechts 30 EUR per groep kan je een rondleiding + workshop volgen rond het werk van fotograaf Koen Keppens.
De rondleiding van 45 minuten omvat de pittige persoonlijke verhalen van Koen, ingebed in de geschiedenis van de beeld- en popcultuur van de jaren ’90 tot vandaag.
Fotograaf Dylan Van der Jeught neemt de leerlingen gedurende anderhalf uur mee in een actieve workshop mét smartphone. Fototechnieken (compositie, beweging, licht en kleur) en apps introduceren de leerlingen op een speelse en interactieve manier in de concertfotografie.


Sinds 2010 is Koen Keppens huisfotograaf van Rock Werchter, werkt hij voor Goformusic, Focus Knack, De Morgen en vooral Humo. In Tentoonstellingszaal Zwijgershoek toont hij een eigenzinnige selectie uit de voorbije 10 jaar en stelt hij gelijk ook zijn nieuwe boek voor, Music For The Deaf II. Verwacht geen klassieke foto’s maar beelden die balanceren op de grens waar concertfotografie eindigt en David Lynch de boel overneemt.

Terwijl Koen Keppens op Rembrandteske wijze artiesten probeert te capteren, vangt de Waalse fotograaf Olivier Donnet ze one minute after the show. Op het moment dat de adrenaline, het zweet en de spanning nog volop aanwezig zijn, klist hij de performer net na het toppunt van ontlading.

Music For The Deaf
DUOEXPO Concertfotografie
Koen Keppens & Olivier Donnet
7 mei t.e.m. 13 juni 2021

GRATIS TOEGANG
di t.e.m. vr: 13.30 uur – 17 uur
za: 13 uur - 17 uur
zo: 11 uur – 17 uur
ma: gesloten

Rondleidingen voor scholen en groepen kunnen aangevraagd worden via expo@ccsint-niklaas.be
en kosten 30 EUR per groep.

Deze expo kadert in een groter project:
PPPUSH-IT!
Cross-over Festival
IMAGE * MUSIC * MEDIA
7 mei t.e.m. 30 mei 2021
Sint-Niklaas, Beveren, Lokeren en Stekene
Meer info via www.pppush-it.be

koenkeppens.be

TITEL PPPUSH-IT! MUSIC FOR THE DEAF
UITVOERDER KOEN KEPPENS & OLIVIER DONNET
DOELGROEP 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR, 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR