Mode-expo Tom Van der Borght

Tom Van der Borght

Tom Van der Borght behaalde in 2012 zijn diploma Modevormgeving aan de Academie Beeld van Sint-Niklaas. Zowel tijdens als na zijn studies won hij enkele internationale modeprijzen en wedstrijden. Van 2012 tot 2016 had hij het genoegen om zijn werk te tonen tijdens de Berlin, Paris, London en Panama Fashion Week. Zijn collecties werden verkocht in de VS, Japan en in heel Europa.

Hij werkte in opdracht voor bedrijven als C&A, DS Automobiles en Swatch. Daarnaast creëert hij kunstwerken en video's voor nationale en internationale muziekartiesten.
Tom werkt als onafhankelijk kunstenaar, met focus op mode, textiel, grafiek, video, installatie en scenografie.

Voor hij het kunstenveld betrad, behaalde Tom zijn bachelordiploma in Sociaal Werk, en werkte hij een aantal jaren in verschillende sociale organisaties.
Toen hij op 27-jarige leeftijd ontdekte dat hij leed aan een spierziekte, confronteerde hij zichzelf met de vraag wat nu echt belangrijk is in het leven. Dit was het bevrijdende moment dat hij besloot om modeontwerpen te gaan studeren en zijn jeugddromen na te jagen.

Hij combineert verschillende media en overschrijdt de grenzen tussen mode en kunst. Zijn achtergrond leidde tot het in vraag stellen van sociale en maatschappelijke structuren, grenzen en normen. Hij is dan ook een van de pioniers in de modewereld die duurzame en herbruikbare materialen als basis aanwendt voor zijn creaties.

Het vinden van een plaats in de maatschappij is altijd een kernelement geweest in Van der Borghts werk en leven. Hierdoor ontstond een sterke interesse in tribale cultuur, rituelen en kostuums. Maar eveneens is hij beïnvloed door popcultuur, MTV en subculturen vanuit zijn Vlaamse roots.

Dit amalgaan zorgt voor een kleurbom van jewelste. Laat u leiden op deze psychedelische modetrip !

van 18/4 tot en met 20/5 2022
maandag tot vrijdag: 9u tot 17u

Groepstarief: minimum 10 leerlingen, € 4 p.p., gids inbegrepen.
duur: 2 uur (inclusief workshop)

TITEL MODE-EXPO TOM VAN DER BORGHT
UITVOERDER TOM VAN DER BORGHT
PRIJS 4 EUR
DUUR
DOELGROEP 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR, 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR, 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR, 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR