DI 02.02.21

Banzaï

Theater Antigone

Drie jongeren gaan samen met een begeleider op bootcamp: Banzaï. Het is de laatste week voor ze weer in het echte leven gegooid worden vanuit de jeugdinstelling waar ze verblijven. Een grote stap, die tegelijk beangstigend is. Want hoe zullen ze, elk vanuit hun eigen achtergrond, overleven?

Banzaï is Chinees voor “ik wens u tienduizend levens toe”. Jonge theatermaker Gökhan Girginol ging met vier jonge acteurs aan de slag om een stuk te maken over de leefwereld van jongeren, een thema waardoor hij al langer gefascineerd is vanuit zijn workshops in verschillende scholen in het Genkse.

Wat bezielt hen? Wat drijft hen? Wat speelt er in hun hoofden? Wat zijn hun verwachtingen? Waarop hopen zij? Hebben ze hoop? Wat zijn hun teleurstellingen? Waarom loopt het soms fout? En is dat dan onomkeerbaar of onherroepelijk?

Aan de hand van gesprekken en interviews met opvoeders, leraren en jongeren van verschillende afkomst kwam Banzaï tot stand. Niet alleen de pijnlijke, ook de positieve verhalen krijgen een plek op de scène.

Acteur Gilles Van Hecke: “Ik ben dankbaar dat we ‘Banzaï’ voor jongeren kunnen spelen. Zij hebben nog geen vastgeroeste denktrant. Ook al doen ze tijdens de voorstelling stoer voor hun vrienden, ze zullen iets doen met wat ze te zien krijgen. Dat komt door ritme van theater, dat buiten de samenleving staat. Het vraagt een effort dat we eigenlijk bijna niet meer opbrengen en veroorzaakt daardoor impact.”

 

regie: Gökhan Girginol / spel Leonie Buysse, Gilles Van Hecke, Emma De Poot, Hussein Mahdi al-Khalidi / tekst: Chris Van Camp / coaching: Jos Verbist

Een voorstelling van Theater Antigone, RITCS en d e t h e a t e r m a k e r

 

www.antigone.be

DATUM DI 02 FEB. 2021
UUR 10:00
TITEL BANZAï
UITVOERDER THEATER ANTIGONE
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 6 EUR
DUUR 01:15
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR