DO 15.10.20

It’s Gonna Be Horse

The Backyard Collective

‘It’s Gonna Be Horse’ is een fysieke en visuele dansvoorstelling voor en door jongeren. Een voorstelling waarin alles kan en alles moet. Op de achtergrond staat zoals gewoonlijk YouTube te spelen.
Het stuk is geïnspireerd op de flitsende stroom van informatie waar we tegenwoordig voortdurend aan worden blootgesteld. In de voorstelling willen we deze manier van kijken aan het publiek aanbieden door een beeldenstroom te creëren via dans en video. Daarnaast probeert de voorstelling andere manieren van kijken uit te lokken of aan te sporen.

The Backyard is een nieuw collectief dat bestaat uit een groep enthousiaste dansers. De twaalf dansers vormen een diverse groep met maar liefst 7 verschillende nationaliteiten die samen een krachtig geheel vormen. Ze creëerden een zelfvoorzienend platvorm waar ze samen rond dans en beweging kunnen werken en elkaar ondersteunen als artiesten door het delen van kennis en het aanwenden van individuele talenten in functie van de groep.

dans: Machias Bosschaerts, Pieter Desmet, Klára Ešnerová, Júlia Godino Llorens, Aki Iwamoto, Hernán Mancebo Martínez, Alexa Moya Panksep, Pauline Van Nuffel, Bianca Zueneli en / of Daan Jaartsveld, Margot Masquelier, Meike Stevens / regie & scenografie: Samuel Baidoo / coaching: Tuur Marinus, Koen De Preter

coproductie: Lierscultuurcentrum, Kraakcollectief

met steun van: Fameus, Stad Antwerpen

Bij deze voorstelling kan je een voorbereidende workshop boeken; zie onder de knop educatief aanbod op deze site.

www.thebackyardcollective.be

DATUM DO 15 OKT. 2020
UUR 14:00
TITEL IT’S GONNA BE HORSE
UITVOERDER THE BACKYARD COLLECTIVE
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 6 EUR
DUUR 1U
DOELGROEP 3DE SECUNDAIR, 4DE SECUNDAIR