MA 01.02.21

Henry goes digital

Aardvork

Henry Purcell was 7 jaar toen The Great Plague London trof in 1669. Met dit biografisch gegeven is de pestepidemie een centraal element van de muziektheatervoorstelling 'Henry' geworden. Meer nog: ook het ‘mondmasker’ van zijn tijd: het ‘pestmasker’ krijgt een hoofdrol.
De voorstelling focust niet alleen op wat zo'n crisis voor een kind betekent, ze toont ook hoe de kleine Henry die crisis overwint: met verbeelding, hoop en schoonheid.
Henry verzint de zotste verhalen en de mooiste melodieën bij elkaar, maar kan hij zijn angst voor buiten ook de baas worden?

Door de coronatijden krijgt de voorstelling een extra dimensie: het kan voor de kinderen een bron van hoop en herkenning zijn. Daarom herdacht en herwerkte Aardvork de voorstelling ‘Henry’.

‘Henry’ werd ‘Henry goes digital’: een digitale voorstelling gemixt met kunsteducatie. Omdat een gewone registratie van een theatervoorstelling voor kinderen (en eigenlijk ook voor volwassenen) heel moeilijk werkt, is de voorstelling opgesplitst in 4 kortere filmfragmenten die aangepast aan het medium professioneel zijn opgenomen. Dat wordt afgewisseld met 3 verschillende kunsteducatieve opdrachten die de leerlingen in de klas kunnen doen. Op die manier wordt het een interactief geheel, dat toch volledig corona-veilig kan doorgaan in de klas.

Een unieke, rijke combinatie van kijken, luisteren en doen, waarbij de leerlingen zelf – zoals Henry Purcell – de kunstenaar zijn.

‘Henry goes digital’ is:

- 4 kortfilms (+/- 10 min), herdacht, herwerkt en professioneel opgenomen worden

- 3 kant-en-klare educatieve / muzische opdrachten verwerkt in het verhaal.

Het cultuurcentrum levert alle materiaal aan: filmpjes, opdrachten, werkmateriaal, ...
In de lesmap staat extra achtergrond, extra opdrachten, koppeling aan de eindtermen en leerplandoelstellingen.
De kinderen (of de leerkracht in de klas) kiezen zelf waar ze wanneer mee aan de slag gaan. Een unieke combinatie van kijken en doen.

Na reservatie krijg je de URL van een webpagina waar het hele project zich stap voor stap ontvouwt. Daar vind je ook extra tips, uitbreidingen, downloads van het werkmateriaal, enzovoort.. Voor de filmpjes krijg je een persoonlijk wachtwoord voor de door jou gekozen werkperiode.
Het fysieke werkmateriaal brengen we naar school.

Je kan zelf kiezen hoe je het project indeelt in de lestijd en welke opdrachten je wel of niet aanpakt in de klas. Het project duurt minimaal 60 min (enkel de filmfragmenten) en maximaal 4 lesuren (de filmfragmenten + alle opdrachten).

Je kan het pakket reserveren tussen 1 februari en 1 mei 2021.

tekst & regie: Koen Boesman
spel & zang: Pieter De Praetere & Noémie Schellens
toetsen & spel: Elisabeth De Loore
decor & kostuums: Jana Roos
camera & montage: Mediaraven
educatief materiaal: Koen Boesman
met ondersteuning van: Stad Gent & CC Nova (Wetteren)
coproductie: HET LAB - Hasselt

DATUM MA 01 FEB. 2021
UUR 8:00
TITEL HENRY GOES DIGITAL
UITVOERDER AARDVORK
LOCATIE OP SCHOOL
PRIJS 4 EUR
DUUR 88 DAGEN 8U
DOELGROEP 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR, 1STE SECUNDAIR
GENRE THEATER, FILM