MA 11.10.21

Blues

Nevski Prospekt

‘Blues’ gaat over de kansen die schuilen in verlies en de mogelijkheden van een nieuw begin.

Net als in ‘Amen en uit’ dat al in de Stadsschouwburg speelde, brengt Nevski Prospekt met de nodige lichtheid ‘serieuzere’ thema’s op scène.

‘Ik ga’ zegt de ene speler aan het begin van de eerste scène, en laat de andere alleen achter. Zeven keer zal hij dat zeggen, zeven keer valt een bekende wereld in duigen en zeven keer groeit er uit de brokstukken een nieuwe wereld. Zeven scènes telkens met hetzelfde vertrekpunt, en telkens een ander verhaal dat volgt.

‘Blues’ gaat niet enkel over afscheid nemen. Het is het uitgangspunt om de ontelbare mogelijkheden te tonen die sluimeren in een nieuw begin. Elke stap weg van het vertrouwde is een stap in de richting van een nieuwe, onbekende toekomst. Elke verandering, elke beslissing, elk woord, elke aarzeling kan de deur naar een nieuwe wereld openen.

Het is de belofte van nieuwe mogelijkheden, van het wonderbaarlijke, het avontuur dat om de hoek ligt, de kracht die uit verlies kan groeien, dat getoond wordt in ‘Blues’.

Nevski Prospekt is een theatergezelschap dat een sterk fysieke, bij momenten choreografische theatertaal gebruikt om verhalen te vertellen. De overwegend beeldende taal die ze daarvoor gebruiken, raakt iedereen, ongeacht afkomst of scholingsniveau op een directe manier. Ze stonden enkele seizoenen geleden bij ons met het felgesmaakte 'Amen en uit'.

van en met: Ives Thuwis, Gregory Caers, Katrien Pierlet en Wim De Winne

www.nevskiprospekt.be

DATUM MA 11 OKT. 2021
UUR 10:00
TITEL BLUES
UITVOERDER NEVSKI PROSPEKT
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 5 EUR
DOELGROEP 1STE LEERJAAR, 2DE LEERJAAR
GENRE THEATER