VR 26.11.21 - UITVERKOCHT

ODYSSEE of De Lange Weg Naar Huis

Theater FroeFroe

Een theatervoorstelling over de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus, de man van duizend listen. Hij was het die deze oorlog won door zijn vondst met het houten paard. De Trojanen dachten zo dat ze een cadeau van de goden kregen en rolden het paard binnen hun muren. 's Nachts kwamen Odysseus en zijn soldaten uit de buik van dat paard en ze openden de poorten zodat de Grieken Troje konden verslaan.
Poseidon, de god van de zee, was razend. Troje was zijn stad. Hij had die hoge muren en gouden daken gemaakt en nu had Odysseus zijn stad vernield. Woedend neemt hij wraak op Odysseus.
Odysseus is spoorloos.
Samen met zijn moeder verzint zijn zoontje Makos elke dag avonturen voor zijn vader. Zijn papa is een held en zal Poseidon verslaan. Eens komt hij thuis. Dat weet Makos zeker maar zijn mama, Penelope, heeft zo haar twijfels...

Het verhaal van Odysseus, vol varkens, goden, cyclopen en een zoon en een moeder, die tevergeefs wachten op zijn thuiskomst en … over Odysseus, die wel een hele lange weg naar huis neemt.

Bij deze volorstelling kan een voiorbereidende workshop door Theater FroeFroe worden geboekt. (zie bij educatieve activiteiten)

tekst: Michael De Cock (en cast)
regie: Marc Maillard
cast: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Filip Peeters, Jotka Bauwens (dans), Danaë Bosmans (dans)
live muziek en composities: Fien Van Der Aa
techniek Jo Heijens (klank), Anton Leysen (licht), Gertjan Biasino (video)
artistieke medewerkers Froe-atelier decor, kostuums, video en poppen: Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Jan Maillard, Patrick Maillard, Marc Maillard, Gert Dupont, Bruno Smeyers, Dries De Win, Martine De Kok, Koen Vanhoecke, Wim Bernaers e.a.techniek Jo Heijens (klank), Anton Leysen (licht), Gertjan Biasino (video)
In coproductie met Per Podium
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

www.froefroe.be

UITVERKOCHT!
DATUM VR 26 NOV. 2021
UUR 14:00
TITEL ODYSSEE OF DE LANGE WEG NAAR HUIS
UITVOERDER THEATER FROEFROE
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 5 EUR
DUUR 01:00
DOELGROEP 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR