DI 01.02.22 - UITVERKOCHT

Meneer Linh

Theater Tieret in coproductie met CC Sint-Niklaas

Daar staat Meneer Linh, achteraan op het dek van een boot. In zijn armen houdt hij een lichte koffer en een baby, nog lichter dan de koffer. Niemand weet dat hij Meneer Linh heet, want iedereen die dat wist is dood. In de koffer zitten een paar kleren, één foto en een linnen zakje met een handvol aarde. Aarde van zijn land dat hij nu steeds kleiner en kleiner ziet worden, tot het achter de horizon verdwijnt. En dan nog. Dan nog blijft hij staan en zoekt hij in de verte naar de verwoeste kusten van zijn land.

Tieret bewerkte ‘Het kleine meisje van meneer Linh’, het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap. Vanuit een fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal hier en nu moét gebracht worden. Nu meer dan ooit.

Na het succes van vorige jaren, hernemen we graag deze voorstelling.

spel: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohammed Tajaouart / scenario en tekst: Joost Van den Branden (vrij naar Philippe Claudel) / poppen: Patrick Maillard

In samenwerking met Vluchtelingondersteuning Sint-Niklaas.

www.tieret.be

UITVERKOCHT!
DATUM DI 01 FEB. 2022
UUR 10:00
TITEL MENEER LINH
UITVOERDER THEATER TIERET IN COPRODUCTIE MET CC SINT-NIKLAAS
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 6 EUR
DUUR 00:50
DOELGROEP 1STE SECUNDAIR, 2DE SECUNDAIR