DO 21.10.21

De bastaard

Het Zuidelijk toneel

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.”

Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat en Michelle Samba reconstrueert hij de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.


De voorstelling is meer dan Rashif zijn reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Michelle of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd. Ahmet is wereldbekend als fotograaf en documentairemaker, hij was fotograaf des Vaderlands. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Michelle, poëtische ziel, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent. Zij zorgt voor live muziek. Met film, slam poetry, muziek, proza en vertelling geven zij inzicht hoe de blik van anderen ons denken beïnvloedt, en leidt tot een constant dubbel bewustzijn. De Bastaard is ritmisch, scherp van taal, indringend, oprecht en laat je niet onberoerd achter.

door: Rashif El Kaoui, Ahmet Polat, Michelle Samba / tekst en spel: Rashif El Kaoui / video en spel: Ahmet Polat / muziek: Michelle Samba / artistiek advies: Piet Menu / eindregie: Lucas De Man / productie: Ellen van Bunnik / techniek: Tom Ijpelaar / kostuum: Jolanda van de Ven / stage video: Birke Wobbes / stage productie: Sascha de Jong / pakken met dank aan: Bonnesuits

www.hzt.nl

DATUM DO 21 OKT. 2021
UUR 14:00
TITEL DE BASTAARD
UITVOERDER HET ZUIDELIJK TONEEL
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 6 EUR
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR