MA 22.11.21

Thelonious

Zonzo Compagnie

Een rollercoaster door het leven en werk van jazzlegende Thelonious Monk.

Na de internationale hit Mile(s)tones, over Miles Davis, komt Zonzo Compagnie met een voorstelling waarin een andere legendarische jazzmuzikant centraal staat: Thelonious Monk! De even koppige als geniale Monk maakte muziek vol verrassende harmonieën en avontuurlijke ritmes.
De muzikanten van de het gerenommeerde jazztrio De Beren Gieren nemen je mee in de unieke muzikale wereld van de New Yorkse jazzheld. In een indrukwekkend videodecor betrekken ze je bij Thelonious' experimenteerdrang en tonen je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Benjamin Vandewalle zorgde voor een levendige regie en lokte de muzikanten mee in een hilarische choreografie. Spring mee op deze beboptrein met deze Genius of Modern Music en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend, maar een waanzinnige rit verzekerd!

"... in Thelonius draait het niet om feiten, het draait helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt.' (Ines Minten - De Standaard ****)

Winnaar van de Yam Public Choice Award 2019

regie: Benjamin Vandewalle / drums: Simon Segers, piano: Fulco Ottervanger, bas: Lieven Van Pée / video: Nele Fack/Studio Sandy
In coproductie met Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP en De Grote Post
Met de steun van Vlaanderen en het Creative Europe Programme van de Europese Unie

www.zonzocompagnie.be

DATUM MA 22 NOV. 2021
UUR 14:00
TITEL THELONIOUS
UITVOERDER ZONZO COMPAGNIE
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 5
DUUR 00:50
DOELGROEP 3DE LEERJAAR, 4DE LEERJAAR