VR 18.02.22

Wildernis

Laika

Een aan alcohol en avontuur verslaafde vader, rusteloos en wild, die lak heeft aan alle vormen van conformisme. Een excentrieke, wispelturige moeder met zwakke zenuwen en vage artistieke ambities. En een paar kinderen die door hun ouders’ levensstijl zijn veroordeeld tot een nomadisch en chaotisch bestaan.
Dit zijn de basisingrediënten van Wildernis, een verhaal over opgroeien in extreme armoede. Deprimerend? Toch niet. Tegenover alle huizen waarvan het dak zo lek is als een zeef, tegenover de dagen waarop de honger knaagt en de koude je bloed doet stollen, tegenover het voortdurend van hot naar her verhuizen tot aan het eind van de wereld, staat de hechtheid van een familie. En de veerkracht van een kind.

Op vraag van Laika schrijft Freek Mariën een wervelende tekst die als muziek in de oren klinkt, met in de cast door de wol geverfde klassespelers in gezelschap van jong talent.

tekst: Freek Mariën / regie: Jo Roets / spel: Violet Braeckman, Frank Dierens, Ineke Nijssen, Flor Van Severen / scenografie: Stef Stessel / dramaturgie: Mieke Versyp

www.laika.be

DATUM VR 18 FEB. 2022
UUR 14:00
TITEL WILDERNIS
UITVOERDER LAIKA
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 6 EUR
DOELGROEP 5DE SECUNDAIR, 6DE SECUNDAIR