VR 17.03.23

EXIT

Circumstances

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander.

‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans).

“Piet Van Dycke put in zijn werk zowel uit hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema’s te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen.” (Juryrapport BNG Bank Dansprijs 2021)

concept, choreografie: Piet Van Dycke / performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin / muziek: Bastiaan van Vuuren
coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, Circ’uit, Miramiro, Cirklabo
Met steun van PLAN, Stad Leuven en Grensverleggers/deBUREN

www.circumstances.be

DATUM VR 17 MRT. 2023
UUR 14:00
TITEL EXIT
UITVOERDER CIRCUMSTANCES
LOCATIE STADSSCHOUWBURG
PRIJS 5 EUR
DUUR 1U
DOELGROEP 4DE LEERJAAR, 5DE LEERJAAR, 6DE LEERJAAR